Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Vågar du chansa att inte motverka Bristningar

Under en graviditet tvingar du huden att utvidga sig snabbt under en relativt kort tid. Samma sak händer om du växer mycket en period. Sätter du en sådan press på huden så uppstår lätt bristningar.
Bristningarna uppstår inte i din yttersta hud utan i läderhuden och i hudens mellanlager. Läderhuden består av starka fibrer som är sammanbundna och tillåter huden att utvidgas i takt med att vi växer. När dessa fibrer sträcks för långt brister de och det bildas hudbristningar.
När huden sträcks ut så att den förtunnas lyser de underliggande blodådrorna igenom. Det är därför bristningarna kan ha en rödaktig ton, beroende av vilken hudfärg du har. Till en början lägger de sig som något förhöjda linjer på huden. Linjerna går över till en lila nyans innan de långsamt plattas ut. Samtidigt som de sjunker blir de också ljusare och tillslut har de antagit en ljusare hudton än din vanliga.

Vid graviditet hittar du dem oftast på magen, men de kan också uppstå på bröst, rumpa, lår, överarmarna och ryggen – helt enkelt där fett samlas och du breddar dig.  Många faktorer kan påverka om du drabbas eller ej. Det kan vara genetiskt betingat, det kan ha att göra med hudton (ljushyade tenderar att löpa större risk), din kost, hudkondition, storleken på barnet och hur snabbt du går upp i vikt. Har du bristningar sedan tidigare eller väntar tvillingar kan det också öka risken. Ny forskning visar att unga mammor, speciellt tonåringar, har lättare för att få bristningar.

Vad kan du göra för att motverka tigerränderna?

Eftersom bristningarna inte uppstår i yttersta hudlagret måste du behandla huden med något som kan pennitrera (sjunka in) ner i huden. Om du smörjer in dig med t ex olivolja så händer inte ett dugg. Detta beror på att en sådan olja är uppbyggd av jätte stora molekyler. Ska en produkt olja som kräm kunna verka på djupet så krävs det att den är uppbyggd av fina fina små molekyler. Det här är svårt att veta om man inte är insatt men uppsöker man en hudvårdssalong så får man hjälp att hitta just en sådan kräm.

Vi är många tjejer på jobbet som flera har fått barn och alla har smörjt in sig med samma produkt. Ingen har fått bristningar.

Stärkande anti-age-koncentrat för kroppen ifrån Decleor.

En djupverkande, 100% naturlig växtessensblandning med åtta rena essentiella oljor. Stärker huden på djupet och boostar effekten hos den efterföljande cremen. Den lätta, förföriska konsistensen och den ljuvligt fräscha doften ger en upplevelse för alla sinnen. Med växtessenser från eternell, ros, kamomill, citrongräs, citron, grapefrukt, rökelse och myrra.

För optimal effekt, applicera under en Sculpt-kroppscreme. Rekommenderas vid graviditet.

Vågar du chansa?!!!!!!!